Hyundai Nexo

Hyundai Nexo

Framtidens bil – i harmoni med naturen

 

Hyundai NEXO är en helt ny, miljövänlig och högteknologisk Hyundai. NEXO har fått sitt namn efter den danska staden Nexø på Bornholm och drivs av vätgas som omvandlas till el. Det innebär att bilen inte utnyttjar några fossila bränslen. Precis som en elbil drivs bränslecellsbilen NEXO av elektricitet. Men i motsats till en klassisk elbil, som får elen levererad av ett batteri, så producerar NEXO själv sin el i en bränslecell. Där sker en kemisk reaktion mellan vätgas och elektricitet som leder till att elektricitet levereras till bilens elmotor. Det gör att NEXO släpper ut 0 gram CO². Det enda som den nya NEXO släpper ut är vatten.

Från 849.900 kr

Inspirerad av naturen

Elegant design

Med en något lyft fönsterlinje och flytande takdesign har nya NEXO fått en elegant look, som ser fantastisk ut från alla vinklar.

Den rena formen

NEXO:s rena design är en perfekt kombination av aerodynamik, teknologi och SUV-design, förpackat på ett snyggt och effektivt sätt.

Från vision till verklighet

Nya NEXO visar Hyundais engagemang och satsning på utvecklingen av teknologiska framsteg, som kan bidra till att göra jorden renare. Hyundai är en pionjär inom utvecklingen av bränsleceller, som drivs av vätgas. Det började redan 1998 och 2013 var den första masstillverkade bränslecellsbilen klar till försäljning, i form av Hyundai ix35.

Back to top